Irveta


"Käy sisään, vieras, mutta ole tarkka,
muistathan mikä on ahneuden palkka.
Sillä aina, jos ottaa omaa toisen,
saa kalliisti maksaa teon moisen.
Jos siis hamuat alta näiden lattiain,
aarretta, joka ei omasi ole lain,
rosvo, kuuntele varoituksen sanaa;
sua jokin muukin kuin aarre odottaa.''

Viistokujalla sijaitsee velhopankki nimeltään Irveta. Siellä säilytetään holvissa kaljuunoita, sirppejä ja sulmuja. Poikkeustapauksissa myös tärkeitä esineitä. (Ensimmäisessä Harry Potterissa Irvetassa säilytettiin viisasten kiveä.) Täällä, tietääkseni virtuaalitylypahkojen ensimmäisessä Irvetassa voidaan säilyttää näitä rahoja, sekä lainata ja vaihtaa niitä!

Korko

Korko on sekä lainaamista että rahojen säilyttämistä varten. Rahamäärä tulee lisää aina sen korkoprosentin mukaisesti, milloin on lainattu/laitettu rahaa. Korkoprosentti vaihtuu viikottain, sekä nostattaa myös.

Nykyinen korkoprosentti: ?,?%

Lainaaminen

Jos haluat lainata Irvetasta, sehän onnistuu helposti! Ilmoita ostoskirjassa, paljon haluat lainata, ja rahasumma kirjataan muistiin! Kun olet saanut rahoja takaisin, palauta summa +kertyneet korot. Palauttaa voit ilmoittamalla siitä ostosvieraskirjassa. Pidä kiirettä rahojen palauttamisen kanssa, ettei korkoja kerry liikaa! Palautuksen voi tehdä myös osissa.

Tili

Irvetassa voit säilytellä kaljuunoitasi, sirppejäsi ja sulmujasi tililläsi - hyödyt siitä koron tuottamilla extrarahoilla! Jos haluat säilytellä, ilmoita siitä ostosvieraskirjassa muodossa, paljon aiot säilyttää. Jos haluat rahat takaisin, ilmoita siitä ensin. Vasta sitten saat tuhlata ne. Tämänkin voit tehdä niin, että jätät osan kasvamaan.

Vaihtaminen

Haluaisitko esimerkiksi jotain, mikä maksaa viisi sirppiä, mutta sinulla on liian vähän sirppejä ja liian paljon kaljuunoita? Ei hätää! Irvetassa voit vaihtaa rahoja esim kaljuunoista sirpeiksi. Alla taulukko, mikä rahamäärä kuvastaa yhtä:

1 kaljuuna = 10 sirppiä

1 sirppi = 10 sulmua

1 kaljuuna = 100 sulmua

Voit vaihtaa suurempaan tai pienempään, Ilmoita tästä ostosvieraskirjassa, kertomalla mistä rahayksiköstä mihin jne. Huomioithan, että jos sulmuja/ sirppejä kertyy +50, ne laitetaan suoraan yhden rahasumman ylöspäin. Esim jos sinulla on 53 sirppiä kertynyt (aiemmin 49 ja tarinasta tullut +4) armottomasti 50 siirretään 5 kaljuunaksi ja sirppeihin jää 3.

Tilit ja lainat

Lainaaja / Raha nykyään / Raha alkuperäisenä / Korko
Tilin omistaja / Raha nykyään / Raha alkuperäisenä / Korko
Tylypahkan tarina~tarinoiden taikuutta vuodesta 2019
Sinut toivottaa tervetulleeksi Kirsikka (YP) sekä Kuutamo (VYP)
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!